Robotik Lazer Sistemleri

Robotik lazer sistemleri ile kaynak, temizleme ve kesme süreçlerinde profesyonel çözümler sunmaktayız. Robotik lazer sistemleri hakkında bilgi detay için ürünlerimiz ve hizmetlerimizi inceleyin.

Ürünlerimiz

Nasıl Çalışır

Robotik Lazer Sistemleri Nasıl Çalışır?

Robotik Uygulamanın Avantajları;


-Farklı endüstrilerde, insan eliyle mümkün olmayacak birtakım avantajları elde etmek için kullanılmaktadırlar. Bu avantajların bir kısmı aşağıda ifade edilmiştir: 

-Sağlıksız Koşullarda Çalışma Tehlikeli maddelerin varlığından ötürü insan emeğinin kullanılamayacağı sağlıksız koşullara sahip birçok endüstriyel üretim şekli mevcuttur. Örneğin insan sağlığı üzerinde tehlikeli etkileri olan gaz türlerinin salındığı ortamlarda ürün ara işlem taşınmasını gerektiren tesislerde robotlar efektif bir şekilde kullanılmaktadırlar.(arge odaları,düküm alanları,labaratuar ortamları,boyahane vb. alanlar)

-Kalite Artışı Robotlar çok hassas bir şekilde, her defasında aynı hareketi gerçekleştirmek üzere programlanabildiklerinden hatalı ürün geri dönüşleri ve kayıplar minimize edilmektedir. Kullanılan ekipmanların hareketleri ve ölçümler çok daha kesindir. Böylelikle üretilen parçaların kalitesi, elle yapılan üretime kıyasla çok daha yüksek olmaktadır. 

-Üretim Artışı İnsanların dinlenme ve tatil gereksinimlerinden farklı olarak robotlar durmaksızın, sürekli bir şekilde çalışabilmektedirler. Böylece endüstriyel uygulamalarda robotların kullanılmasıyla üretim artışı sağlanır ve sonuç olarak birim karlılık artırılmış olur. 

-Sıkıcı ve Tekrarlı İşleri Gerçekleştirme Birçok üretim tesisinde gerçekleştirilen işlemler genellikle çalışanların dikkatini uzun süre korumasına izin vermeyecek şekilde sıkıcı, tekrar tekrar aynı hareketi yapmayı gerektiren bölümlerden oluşmaktadır. İşin monoton olduğu durumlarda çalışanlar dikkatini kaybetmekte, böylelikle kaza olasılığı ve makine arızaları artış göstermektedir. Böyle durumlarda robot kullanımı, bu riskleri tamamen ortadan kaldırmaktadır.

- 24 Saat Çalışma Birçok üretim tesisinin 24 saat, gece/gündüz, tatil günleri de dahil olmak üzere aralıksız bir şekilde çalışması gerekmektedir. Bu sayede makinelerin kapasitesiyle orantılı olarak bir üretim artışı elde edilmektedir. Böyle işletmelerde çalışan işçiler kendilerini rahat hissetmeyecek, dönüşümlü olarak gece de çalışmaları gerekecektir. Ancak robotlar en verimli şekilde, ne zaman gerekirse o zaman çalışırlar.

- Çalışanların Sağlığı ve Güvenliği Zararlı ortamlarda çalışma kabiliyetine sahip olduklarından ötürü tehlikeli işlemlerde robotlar kullanılmaktadırlar. Böylece çalışanların güvenliği ve sağlığı garanti altına alınarak sağlık ve ilaç giderleri azaltılmış olur. Ağır parçaların kaldırılmasında, taşınmasında ve diğer güvesiz işlerde robotlar tercih edilmektedir. Burada saydığımız genel avantajlarının yanı sıra uygulama bazında hayati önem taşıyan birkaç robot özelliğine de göz atalım. 

-Uygulamaya Özgü Birkaç Opsiyonel Robot Özelliği Konveyör İzleme (Conveyor Tracking) Bilindiği gibi üretim hatlarında parçaların bir noktadan diğer bir noktaya insan gücü olmadan taşınması gerektiği durumlarda taşıyıcı bant sistemleri (konveyörler) kullanılmaktadır. Bu sayede sistemin kesintiye uğramadan otomatize edilmesi ile birlikte hedeflenen üretim adetlerinin de hatasız bir şekilde yakalanması sağlanmaktadır. Bu yapıya sahip üretim hatlarında robot entegrasyonu düşünüldüğünde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri robotun konveyör hızına bağlı olarak parçaları doğru bir şekilde takip edebilmesidir. Bu amaçla robotlarda konveyör izleme (conveyor tracking) özelliği opsiyonel olarak yer almaktadır. Bu özellik ile birlikte senkronizasyon switchi olarak adlandırılan bir parça varlık sensörü bant üzerindeki ürünü algılayarak robot kontrolöre referans sinyali gönderir. Bu sinyalin ardından robot, enkoderden gelen palslere bağlı olarak konveyör hızına senkronize bir hareket gerçekleştirir. Özellikle konveyör hızının değişken olduğu uygulamalarda conveyor tracking ile robotun hassas bir şekilde ürünleri takip etmesi mümkün olmaktadır. 

-Güç / Tork Kontrolü (Force/Torque Control)Özellikle zımparalama işlemlerinde robot tarafından tutulan parçanın bir kayış zımparaya sabit baskı kuvveti ile değdirilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda meydana gelen aşınma nedeniyle sabit nokta tanımlaması yaparak parçayı sürekli belli bir mesafede tutmak doğru sonuç vermeyecektir. Robotik manipulatörün uç eksenine bağlı parça üzerine gelen baskı kuvvetini algılayarak bunu sabit seviyede tutacak şekilde konumunu sürekli güncelleyecek bir yapıya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kontrolü sağlamak amacıyla işlenecek parça ile robot kol bağlantısı arasına tork algılayacak bir sensör yerleştirilmektedir. Robot kontrolör ile bu tork sensörünün geri bildirimi sürekli izlenerek parça -üzerine uygulanan baskı kuvveti sabit kalacak şekilde gerekli hareket gerçekleştirilecektir. 


Robotik Lazer Kesim Nedir? Avantajları Nelerdir? 


3D robot fiber lazer kesim sistemi, kol uzunluğu 1800mm * 3200mm'ye ulaşabilir. Nozulun kesme yüksekliği ile tutarlı olmasını sağlamak için kesme kafası yüksek hassasiyetli bir takip sistemine sahiptir. Farklı kalınlıklardaki sacları çok açılı ve çok yönlü kesebilir.

Kararlı ve güvenilir ışık yolu sistemi ve kontrol sistemi;

Büyük ve istikrarlı performansa sahip ithal orijinal fiber lazer jeneratörü, ömrü 100.000 saatin üzerindedir;

25m/dk'ya kadar kesme hızı ve güzel, pürüzsüz kesme kenarı ile yüksek kesme kalitesi ve verimliliği.

Uygulama Malzemeleri

3D robot fiber lazer kesim makinesi, paslanmaz çelik, karbon çelik, manganlı çelik, bakır levha, alüminyum levha, galvanizli sac, her türlü alaşımlı levha, nadir metal ve diğer malzemeleri kesmek için kullanılabilir.


Robotik Lazer Kaynak Sistemi Nedir? Avantajları Nelerdir?


3D robot fiber lazer kaynak makinesi

3D robot fiber lazer kaynak makinesi, kol uzunluğu 1800mm * 3200mm'ye ulaşabilir. Metal malzeme kaynak ve işleme sektöründe tercih edilen modeldir.Makine her türlü metali kaynak yapabilir. Çevrimdışı programlama yazılımı ve kaynak dikişi izleme sistemi, müşteri gereksinimlerine göre seçilebilir, bu da iş verimliliğini büyük ölçüde artırır.

1. Yüksek kaynak hassasiyeti ve kalitesi;

2. Yüksek üretim verimliliği; geliştirilmiş çalışma ortamı ve kontrol edilebilir üretim döngüsü;

3. Faydalı model, düşük enerji tüketimi, düşük maliyet ve basit ve uygun bakım avantajlarına sahiptir;

4. Kararlı performansa sahip fiber lazer.

3D robot lazer kaynak makinesi imalat sanayi, metalurji sanayi, otomobil sanayi, elektronik sanayi, biyotıp, ev aletleri imalatı, işleme araçları, bilişim teknolojileri imalatı, gıda makineleri, elmas aletleri, kaynak, kaynak dişli, metal malzemelerin yüzey işleme, dekoratif reklam, lazer işleme hizmetleri ve diğer işleme makineleri imalat sanayi.